Zastosowanie Równania Fokkera-Plancka do Identyfikacji Nieliniowego Układu o Jednym Stopniu Swobody - Stępiński, B. (Engineering Transactions, 1977)
Przedstawiono sposób wykorzystania równania Fokkera-Plancka do identyfikacji nieliniowego układu o jednym stopniu swobody. Pokazany w pracy to postępowania daje możliwość odtwarzania charakterystyk wyrazów nieliniowych przy założonej ich aproksymacji wielomianami stopnia wyższego niż 1.