Stabilność Rozwiązań w Metodzie Elementów Czasoprzestrzennych - Podhorecki, A. (Engineering Transactions, 1989)
W pracy sformułowano ogólne warunki stabilności rozwiązań w metodzie elementów czasoprzestrzennych, przy założeniu dowolnych kształtów elementów czasoprzestrzennych. Założenie to umożliwia badanie stabilności różnych struktur czasoprzestrzennych dowolnie zdyskretyzowanych. Zamieszczone w pracy oszacowania znacznie upraszczają ustalenie warunków stabilności.