Wyznaczenie Krzywych Hartowności i Grubości Krytycznych dla Płyt - Woelke, J. (Engineering Transactions, 1983)
Celem pracy jest wyznaczenie krzywych hartowności dla hartowanych sprężystych płyt na podstawie równania kinetyki przemian fazowych ŁOMAKINA [1-3], INOUE’A i RANIECKIEGO [4-5]. Porównano je z danymi doświadczalnymi z prac Grossmanna, stwierdzając dostateczną zgodność z punktu widzenia analizy naprężeń hartowniczych.