Teoretyczna Analiza Promieniowego Wyciskania Powierzchni Wewnętrznej Wielowypustu - Mihn, Le Quang; Petryk, H. (Engineering Transactions, 1981)
Przy użyciu metody linii poślizgu przeprowadzono analizę zagadnienia promieniowego wyciskania powierzchni wewnętrznej wielowypustu. Podano siatki linii poślizgu i odpowiednie hodografy prędkości dla wstępnej i końcowej fazy procesu, wyznaczono rozkłady nacisków na powierzchni narzędzia.