Stabilność Zbieżność Metody Numerycznej Stosowanej w Dynamice Niesprężystych Membran - Idczak, W.; Winnicki, I. (Engineering Transactions, 1987)
Przedstawiono analizę skalarnego wariantu metody przeganiania z iteracjami zastosowanej do rozwiązywania niejawnego, nieliniowego schematu różnicowego dynamiki zamocowanej niesprężystej membrany kołowej. Przeprowadzono analizę stabilności zagadnienia oraz analizę zbieżności metody iteracyjnej. Na zakończenie omówiono wyniki obliczeń numerycznych podając praktyczne znaczenie przeprowadzonych analiz.