Klasa Ścisłych Osiowo-Symetrycznych Rozwiązań Równań Stokesa - Tokarzewski, S. (Engineering Transactions, 1985)
Osiowo-symetryczne równania Stokesa rozwiązano ściśle w obszarze nieskończonego cylindra w przypadku, gdy warunki brzegowe postawione na jego powierzchni są wyrażone za pomocą funkcji dostatecznie gładkich. Wyniki uzyskano w postaci sum nieskończonych szeregów funkcyjnych.